ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ. Έκθεση ζωγραφικής και απαγγελίες ποιημάτων εμπνευσμένων από το ποδόσφαιρο

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ. Έκθεση ζωγραφικής και απαγγελίες ποιημάτων εμπνευσμένων από το ποδόσφαιρο

  • Παρασκευή 17 Μαίου 2019

Στον ατμοσφαιρικό χώρο του 5 Points στην Καισαριανή,  οι δεκάδες φίλοι του ποδοσφαίρου απόλαυσαν μία εικαστική βραδιά με απαγγελίες ποιημάτων και πίνακες ζωγραφικής με θέμα το ποδόσφαιρο, που συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 15 Μαίου 2019  ο Σύλλογος Παλαιμάχων του Εθνικού Αστέρα και το Επίσκυρον (Πανελλαδική Πρωτοβουλία Φιλάθλων). Συντονιστές της εκδήλωσης οι ποιητές Βάσω Κοσμίδου, Γιώργος Μαρκόπουλος και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Εθνικού Αστέρα, Νίκος Μάλλιαρης.

 Στην εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στα 92 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Αστέρα, διαβάστηκαν ποιήματα αφιερωμένα στο ελληνικό και διεθνές ποδόσφαιρο, ενώ εκτέθηκαν πίνακες ζωγραφικής με θέμα το ποδόσφαιρο, των Πέτρου Ζουμπουλάκη, Βασίλη Διονυσόπουλου και Νίκου Οικονομίδη.

Για την τέχνη στο ποδόσφαιρο μίλησαν και απήγγειλαν ποιήματα, ο ζωγράφος Πέτρος Ζουμπουλάκης, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας Αριστείδης Καμάρας, οι ποιητές Γαβρίλης Ιστόπουλος, Γιώργος Κακουλίδης, Γιώργος Μαρκόπουλος, Τάσος Γαλάτης, Χρήστος Δάλκος, ο μουσικοσυνθέτης Διονύσης Τσακνής, ο δημοσιογράφος – ερευνητής Στέλιος Ελληνιάδης, ο καθηγητής και πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ Κυριάκος Χήνας, ο ιστορικός Βάσιας Τσοκόπουλος.

Ποιήματα απήγγειλαν η τραγουδίστρια Ναταλία Ρασούλη, η οποία μίλησε επίσης για τη σχέση λατρείας του αείμνηστου πατέρα της Μανώλη Ρασούλη με το ποδόσφαιρο και η ηθοποιός Χρύσα Διαμαντοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, η αντιδήμαρχος Κανέλλα Γεωργοπούλου, η υποψήφια δήμαρχος ¶ννα Παραγιού, ο Ηλίας Σαλευρής, εκπρόσωπος της υποψήφιας δημάρχου Μπεττίνα Γραφίδου, ο ζωγράφος Νίκος Οικονομίδης, ο ποιητής Δημήτρης Δερζέκος ο οποίος έγραψε ένα υπέροχο ποίημα για τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο δημοσιογράφος Γιάννης Γεωργάκης, και οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Μπάμπης Μαστρογιάννης, Γιώργος Ιωαννίδης, Ηλίας Φέγγας, Γιώργος Ορφανίδης, Χάρης Καλλίας, Γιάννης Ζέρβας και Χρήστος Αρδίζογλου προς τιμήν του οποίου ο Γιώργος Μαρκόπουλος απήγγειλε το ποίημα ''ωδή στον παίκτη της ΑΕΚ και της εθνικής Χρήστο Αρδίζογλου''.Τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, εκπροσώπησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Δημήτριος Βιτάλης.

Επιστροφή σε : ΝΕΑ