Αποκριά στο δάσος! για οικογένειες με παιδιά, στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού

Αποκριά στο δάσος! για οικογένειες με παιδιά, στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού

  • Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στις 11.00 το πρωί, η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών καλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν οικογενειακά την Αποκριά, κοντά στη φύση, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, με έναν ιδιαίτερο τρόπο!

Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα)

Με αφορμή ένα παραδοσιακό αποκριάτικο τραγούδι, γονείς και παιδιά μαζί θα γνωρίσουν χαρακτηριστικά έθιμα της Αποκριάς, θα επινοήσουν και θα συνθέσουν πρωτότυπες μεταμφιέσεις, με πρώτες ύλες (τι άλλο;) υλικά που προσφέρει η φύση.

Τις μεταμφιέσεις οι γονείς και τα παιδιά θα τις εμπνευστούν από μια περιήγηση στο δάσος. Η κάθε οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να συλλέξει υλικά που θα βρει στο δρόμο της και να σχεδιάσει τη δική της πρωτότυπη στολή.

Φορέσετε ρούχα σε γήινα χρώματα, για να αποτελέσουν τη βάση για τις αποκριάτικες δημιουργίες σας! Η αποκριάτικη γιορτή στο δάσος θα κλείσει με παραδοσιακά παιχνίδια και αποκριάτικα κεράσματα.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.

Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα: 210 7220866- 6945.380044

Για τις οικογενειακές και τις σχολικές, εκπαιδευτικές δράσεις της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, την ευθύνη σχεδιασμού και οργάνωσης έχει η παιδαγωγός Ρόζα Τριανταφυλλίδη, ενώ υπεύθυνη συντονισμού είναι η παιδοψυχολόγος Κατερίνα Λιάπη.

Επιστροφή σε : ΝΕΑ