Εξάρθρωσαν σπείρα που έκλεβε και λήστευε ηλικιωμένους

Εξάρθρωσαν σπείρα που έκλεβε και λήστευε ηλικιωμένους

  • Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Πλούσιο (δυστυχώς)το αστυνομικό δελτίο αυτές τις γιορτινές μέρες, αφού οι κλέφτες δεν έχουν αργίες.

15 κλοπές και ληστείες είχε κάνει σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (Πατήσια, Βύρωνα, Ζωγράφου, Παγκράτι, ¶γιο Παντελεήμονα και Σύνταγμα) σπείρα τεσσάρων ατόμων, που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Τα μέλη της παρίσταναν υπαλλήλους της ΔΕΗ και, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα υποτιθέμενη διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος έπειθαν τα θύματά τους να μπουν στα σπίτια τους. Κάποιοι απασχολούσαν τους ενοίκους, ενώ οι υπόλοιποι αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν και σωματική βία για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Τους συνέλαβαν στις 2/1/2018, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή του Ζωγράφου, όταν πλησίασαν ηλικιωμένη και προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, για να μπουν στην οικία της. Έγιναν, όμως, αντιληπτοί από γείτονα της ηλικιωμένης, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, στην Καισαριανή σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες ανησυχητικά και περίεργα κρούσματα ΚΛΟΠΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. "Ανησυχητικά" γιατί έχουν αυξηθεί πολύ οι κλοπές αυτοκινήτων και "περίεργα" γιατί σε 3 περιπτώσεις από αυτές, τα αυτοκίνητα βρέθηκαν τις επόμενες ώρες παρκαρισμένα στην ίδια πόλη.Επιστροφή σε : ΝΕΑ