Ο μετροπόντικας  στην Καισαριανή. Όλες τελευταίες εξελίξεις...

Ο μετροπόντικας στην Καισαριανή. Όλες τελευταίες εξελίξεις...

  • Σάββατο 30 Απριλίου 2017

Σύμφωνα με την απόφαση της Αττικό Μετρό που ξεκίνησε στις 30/3/17 το διεθνή διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενες κατασκευαστικές εταιρίες θα πρέπει έως τις 30/6/17 να καταθέσουν προτάσεις για να επιλεγεί ανάδοχος ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης και να ξεκινήσει η κατασκευή στις αρχές του 2019. Η σύμβαση θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,45 εκατομμύριο ευρώ.

Ομως, όπως αναφέρεται στην απόφαση, η Αττικό Μετρό διατηρεί το δικαίωμα να αναθέσει τα πρόδρομα έργα (αρχαιολογικά, παρακάμψεις δικτύων) με ξεχωριστή σύμβαση για να ξεκινήσουν συντομότερα και αυτή φαίνεται να είναι η κατεύθυνση.

 

 

Ας δούμε όμως τι θα συμβεί στις περιοχές της Καισαριανής, των Ιλισίων και του Ζωγράφου:

 

ΣΤΑΘΜΟΣ ''ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ''

Χωροθετείται στη Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως, στο ύψος της διασταύρωσης με τη Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου και την οδό Μισούντος.

Θα καταληφθούν η Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου και η έκταση πρασίνου στο πλάι της, οπότε η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω Εθν. Αντιστάσεως και Υμηττού.

 

ΣΤΑΘΜΟΣ ''ΝΗΑΡ ΗΣΤ''

Ο σταθμός γίνεται δίπλα στο ομώνυμο γήπεδο και για την κατασκευή του καταλαμβάνονται  οδόστρωμα, την Εθν. Αντιστάσεως, ένα γήπεδο τένις,  τμήμα του προαυλίου των απέναντι σχολείων (1ο & 7o Δημοτικό) και τμήμα της οδού Οδεμησίου.

 

ΣΤΑΘΜΟΣ ''ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ''

Η γραμμή έχει κάνει στροφή προς βορά για να φθάσει ανάμεσα στις πλατείες Αόρνου και Κύπρου που καταλαμβάνονται. Διακόπτεται η κυκλοφορία σε τμήματα των οδών Αβύδου και Ινδού και μειώνεται το πλάτος της οδού Μούσκου

 

ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο σταθμός στην Πλατεία Γαρδένιας (Αλεξανδρή) απαιτεί τη μείωση του πλάτους των οδών Γαρδένιας και Μπισκίνη αλλά και της λεωφόρου Παπάγου, στην οποία θα απαγορευθεί η στάθμευση.

 

ΓΟΥΔΙ

Ο τερματικός σταθμός χωροθετείται κάτω από την οδό Λοχ. Σπηλιοτοπούλου καταλαμβάνοντας και τμήμα της πλατείας Ελευθερίας. Καταλαμβάνονται τμήματα του οδοστρώμτος στη Λεωφ.  Παπανδρέου και στις οδούς Ηφαιστίωνος και Αγήνορος

 

 

 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

για να διαβάσετε άρθρο σχετικά με το μετρό,  του κ. Χρήστου Βοσκόπουλου,  όπως δημοσιεύθηκε στο φύλλο της εφημερίδας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (μηνιαία εφημερίδα Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου και Ηλιούπολης)

 

 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

για να διαβάστε την απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο άρθρο του κ. Βοσκόπουλου

Επιστροφή σε : ΝΕΑ