Αποφάσεις για τους σταθμούς της γραμμής 4 του μετρό

Αποφάσεις για τους σταθμούς της γραμμής 4 του μετρό

  • Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Με το θέμα της διέλευσης του ΜΕΤΡΟ από την Καισαριανή ασχολήθηκε τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο της Καισαριανής σε ανοιχτή του συνεδρίαση, παρουσία φορέων και κατοίκων της πόλης, αλλά και εκπροσώπων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Το έργο σύμφωνα με την εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ δημοπρατείται το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ η κατασκευή των δύο σταθμών στην Καισαριανή εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στα μέσα του 2019 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022.

Οι ενστάσεις του Δήμου για τον αρχικό χώρο πρόβλεψης σταθμού στη Νήαρ Ήστ, έγιναν δεκτές και σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καισαριανής, «η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στη βάση αυτή των προβληματισμών παρουσίασε εναλλακτική πρόταση για το δεύτερο σταθμό της πόλης στα όρια του χώρου της Πανεπιστημιούπολης και με είσοδο για την Καισαριανή στο ύψος της συμβολής των οδών Ανατολικής Θράκης και Ομηρείου (πίσω από το σούπερ-μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος)».

Η πρόταση αυτή, όπως αναφέρει ο Δήμος, «υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα από την Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις «Συνεργασία Πολιτών» και «Καισαριανή Πόλη για Όλους». Συμπυκνώνει τις κυριότερες παρατηρήσεις και προτάσεις των παρατάξεων αυτών, παρουσιάζοντας συγκριτικά σχετικά πλεονεκτήματα με την αρχική πρόταση, εξυπηρετώντας εξίσου καλά τις ανάγκες των πολιτών της πόλης. Επιπλέον, ο σταθμός με έξοδο στην Πανεπιστημιούπολη συμβάλλει στη συνολικότερη συγκοινωνιακή αναβάθμιση της Αθήνας εξυπηρετώντας αποφασιστικά τις ανάγκες και των φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Οι παρατάξεις «Καισαριανή Δημιουργία» και «Καισαριανή Τώρα» επιχειρηματολόγησαν και ενέμειναν στην πρόταση για αρχική χωροθέτηση του δεύτερου σταθμού στη ΝΗΑΡ-ΗΣΤ».

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εντοπίστηκαν από τους περισσότερους ομιλητές οι επιπτώσεις που θα υπάρχουν στη ζωή και την καθημερινότητα της πόλης κατά τη διάρκεια της κατασκευής και η ανάγκη να παρθούν μέτρα ανακούφισης των πολιτών στο διάστημα αυτό. Ιδιαίτερα εντοπίστηκαν οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις η ανάγκη ανοίγματος του δρόμου της Πανεπιστημιούπολης, η εξασφάλιση της δομικής ακεραιότητας των κτηρίων στις Πυροβολημένες και του Βενιζέλου και η στήριξη των ΕΒΕ της περιοχής.

Καλεσμένοι στη Συνεδρίαση ήταν ο Νικόλαος Μπούσουλας, Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, που παρουσίασαν αναλυτικά το έργο και ειδικότερα τη διέλευση της γραμμής 4 από την πόλη μας, την προβλεπόμενη χωροθέτηση των σταθμών και τις εναλλακτικές δυνατότητες, καθώς και τις αλλαγές που θα επέλθουν στον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης.

Επιστροφή σε : ΝΕΑ