Υμηττός: Σωτήρια η επέμβαση του ΣΠΑΥ με τον καθαρισμό των φραγμάτων

Υμηττός: Σωτήρια η επέμβαση του ΣΠΑΥ με τον καθαρισμό των φραγμάτων

  • Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σωτήρια αποδείχτηκε η επέμβαση του ΣΠΑΥ στον καθαρισμό των φραγμάτων της ΕΥΔΑΠ στον Υμηττό αφού κατάφεραν και ανέκοψαν τόνους νερού και χωμάτων στο πρώτο κύμα καταιγίδας που εκδηλώθηκε μετά το καλοκαίρι.

Δυστυχώς βέβαια οι φόβοι και οι προειδοποιήσεις του Δημάρχου Ηλιούπολης και Προέδρου του ΣΠΑΥ , κ. Βασίλη Βαλασόπουλου, προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ανάγκη άμεσης παρέμβασης, υλοτόμησης και εγκατάστασης κορμοδεμάτων στο βουνό για το ενδεχόμενο φθινοπωρινής καταιγίδας, επιβεβαιώθηκαν.

Για μια φορά ακόμη, με την απουσία του κράτους, και μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου, με την οποία η βλάστηση που συγκρατεί τα χώματα καταστράφηκε ολοσχερώς, οι πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έσωσαν ζωές και περιουσίες.


Εγκαίρως ο ΣΠΑΥ είχε πραγματοποιήσει εργασίες καθαρισμού στα κάτωθι φράγματα:
1. Τσιμεντένιο φράγμα κάτωθεν του Μνημείου Πεσόντων Πυροσβεστών,
2. Πέτρινο φράγμα κάτωθεν του ανωτέρω,
3. Τσιμεντένιο φράγμα άνωθεν Πυροφυλακείου,
4. Τσιμεντένιο φράγμα άνωθεν Προφήτη Ηλία,
5. Τσιμεντένιο φράγμα κάτωθεν Προφήτη Ηλία, 
6. Τσιμεντένιο φράγμα 1 άνωθεν οδών Κέννεντυ και Τσόρτσιλ,
7. Τσιμεντένιο φράγμα 2 άνωθεν οδών Κέννεντυ και Τσόρτσιλ


Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας τα φράγματα ανταποκρίθηκαν 100% και αποφεύχθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα. Ετσι, τα συνεργεία της Ηλιούπολης επιχείρησαν μικρές παρεμβάσεις την ώρα της καταιγίδας καθώς μικρές μόνο ποσότητες χωμάτων έφτασαν στις οδούς Σοφ Βενιζέλου, Τήνου, Ταμπά και Λέλας Καραγιάννη.

¶μεσα επανατοποθετήθηκαν και τα καπάκια των φρεατίων που μετακινήθηκαν λόγω της εκχύλισης των φρεατίων της ΕΥΔΑΠ εντός του οικιστικού ιστού.

Μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνονται από τον ΣΠΑΥ και οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη αναδόχων που θα αναλάβουν την τοποθέτηση των κορμοδεμάτων και κλαδοδεμάτων στον Υμηττό.

Επιστροφή σε : ΝΕΑ