Επικίνδυνο φύκι έστειλε στο νοσοκομείο μαθητή του 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Επικίνδυνο φύκι έστειλε στο νοσοκομείο μαθητή του 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

  • Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Δεν είναι η πρώτη φορά που παιδί καταλήγει εσπευσμένα στο νοσοκομείο, εξαιτίας τσιμπήματος από φύκι στην παραλία της Καραθώνας, στο Ναύπλιο.

Δύο χρόνια νωρίτερα άλλο ένα παιδί είχε επίσης εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω σοβαρής μόλυνσης από φύκι στην ίδια περιοχή.

Πριν μερικές ημέρες σε κίνδυνο μπήκε η ζωή ενός ακόμα παιδιού, το οποίο βρέθηκε στην εν λόγω παραλία με την οικογένειά του.

Το παιδί, όπως βλέπετε και στις παρακάτω φωτογραφίες, τσιμπήθηκε σοβαρά από θαλάσσια ανεμώνη και, με ανυπόφορους πόνους, μεταφέρθηκε άμεσα από τους γονείς του στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Έμεινε, μάλιστα, εκεί μέχρι να υποχωρήσει η επικίνδυνη μόλυνση από το τσίμπημα.

 


Η κ. Ηλέκτρα Βερυκίου μίλησε στην ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ για το συμβάν:

''Δεν φανταζόμουν ότι η εκδρομή στην παραλία της Καλαθώνας στο Ναύπλιο θα είχε τέτοια κατάληξη!

Ενώ έπαιζαν μπάλα μέσα στη θάλασσα, το παιδί μου πετάχτηκε ξαφνικά φωνάζοντας ότι το τσίμπησε αχινός. Όταν το έλεγξα, είδα ότι δεν είχε αγκάθια από αχινό και του έβαλα κάποια αλοιφή που είναι για τις τσούχτρες. Το παιδί όμως είχες φοβερούς πόνους.Μέσα σε 2 λεπτά ξεκίνησε μια μικρή κοκκινίλα στο δέρμα του και σιγά σιγά απλώθηκε και έγινε όλο φουσκάλες!

Του δώσαμε 1/4  χαπάκι κορτιζόνης που -ευτυχώς- μια μητέρα είχες μαζί της και τότε το πρήξιμο άρχισε να υποχωρεί.  Ένα κοριτσάκι που ήταν εκεί κοντά ήρθε και μου είπε ότι δεν ήταν τσούχτρα αλλά ανεμώνη της θάλασσας που το είχε τσιμπήσει κι αυτό.

Γυρνώντας στην Αθήνα, επειδή είδα ότι δεν εξελισσόταν καλά (είχε εμετό και δέκατα)  με το σύζυγό μου πήγαμε το παιδί στο ΠΑΙΔΩΝ όπου μας έκαναν άμεσα εισαγωγή. Στο νοσοκομείο μείναμε δύο 24ωρα, με ορό και φάρμακα. Όταν τελικά βγήκε, έπαιρνε ισχυρή αντιβίωση.

Έχουν περάσει 10 ημέρες από τότε και το πόδι του παιδιού δεν έχει φτιάξει εντελώς, ξεφλουδίζει και έχει κνησμό''.

Τις φωτογραφίες που βλέπετε τις ανέβασε μητέρα του παιδιού στο Facebook, προκειμένου να προειδοποιήσει αλλά και να ενημερώσει κι άλλους γονείς.
 

Επιστροφή σε : ΝΕΑ