Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση σε μηχάνημα γεώτρησης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση σε μηχάνημα γεώτρησης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

  • Πέμπτη 5 Μαίου 2015

Η οργάνωση Επαναστατική Αλληλεγγύη, ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε όχημα που πραγματοποιεί γεώτρηση ελέγχου του εδάφους για λογαριασμό της ''Αττικό Μετρό'' η οποία έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης 7 Μαϊου, στην Καισαριανή.


Στο κείμενο τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι ''η παγκόσμια ολιγαρχία και η εγχώρια οικονομική ελίτ σχεδιάζουν και πραγματοποιούν τις κινήσεις που θα τους επιτρέψουν να εισέλθουν σε ένα νέο κύκλο κερδοφορίας-συσσώρευσης''.


Στέλνουν ακόμα χαιρετισμούς στους ''αγωνιζόμενους κατοίκους των Σκουριών και της ΒΑ Χαλκιδικής» προσθέτοντας «και πράττουμε αλληλέγγυα στον αγώνα τους, με το πείσμα και την οργή που διαθέτουν ενάντια στη λεηλασία του τόπου τους και της ζωής τους''.

Στο κείμενο αναφέρουν τα εξής

''Με την ελάχιστη δυνατή κίνηση που μπορούσαμε να κάνουμε, λόγω της πυκνής κατοίκησης της περιοχής, αλλά και με ένα μέσο όσο το δυνατόν πιο οικειοποιήσιμο (βενζίνη), βάλαμε φωτιά στο φορτηγό όχημα που πραγματοποιεί γεώτρηση ελέγχου του υπεδάφους, για λογαριασμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Το όχημα ανήκει στη τεχνική εταιρεία ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΩΝ που έχει αναλάβει την τεχνική μελέτη για το προχώρημα του έργου. Η εταιρία αυτή ανήκει στην κοινοπραξία ΙΣΤΡΙΑ, μεγάλη τεχνική εταιρία που μεταξύ άλλων έχει αναλάβει τεράστια έργα οδικού (Ιονία, Εγνατία, Ολύμπια Οδός) και σιδηροδρομικού δικτύου (μονοπωλεί τις μελέτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ), ενεργειακά έργα (φωτοβολταϊκό πάρκο Μεγαλόπολης) και μια απλή έρευνα δείχνει ότι συνεργάζεται και προετοιμάζει δουλειές με τα μεγαλύτερα καθάρματα του κατασκευαστικού τομέα και των εταιρειών μεταφορών, τους εθνικούς εργολάβους της χώρας. Το όχημα καταστράφηκε και κατέστη αντιλειτουργικό. Βέβαια, το μπλοκάρισμα του έργου αυτού δεν θα επιτευχθεί μόνο μέσα από αντάρτικες ενέργειες. Για να σταματήσει αυτή η επένδυση, αυτό το αναπτυξιακό έργο, πρέπει να ανοίξουν οι κινηματικές διαδικασίες εκείνες που θα ρίχνουν πια πολιτικά και πραγματικά τους θεσμικά υπευθύνους και τα μηχανήματα τους στις τρύπες που ανοίγουν με όλη την ποικιλομορφία των μεθόδων που ένα συνολικό ανατρεπτικό κίνημα διαθέτει''.

Επιστροφή σε : ΝΕΑ