Συνελήφθη στην Ελβετία ο καταζητούμενος που γάζωσε με καλάσνικοφ

Συνελήφθη στην Ελβετία ο καταζητούμενος που γάζωσε με καλάσνικοφ

  • Κυριακή 17 Μαίου 2015

Συνελήφθη στην Ελβετία, διωκόμενος από την Ελληνική Αστυνομία, ο αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρα διακεκριμένης κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων.


Ο καταζητούμενος στις 2 Ιουνίου 2012, μαζί με άλλους συγκατηγορούμενούς του, επιχείρησαν να κλέψουν αυτοκίνητο από πυλωτή πολυκατοικίας στη οδό Βουτζά, στην Καισαριανή, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του ΙΧ και τον αδερφό του.


Οι δράστες, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, πυροβόλησαν επανειλημμένα, με καλάσνικοφ, τα δύο αδέρφια, τραυματίζοντας θανάσιμα το ένα και σοβαρά το δεύτερο.

Από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιούνται ενέργειες, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, για την έκδοση του διωκόμενου στην Ελλάδα.

Η Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια, μεταξύ άλλων, για την ανταλλαγή πληροφοριών μέσω των διεθνών διαύλων αστυνομικής συνεργασίας (Interpol – Europol – Sirene), με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που διώκονται με διεθνείς διωκτικούς τίτλους.

Σημειώνεται, ότι οι δύο άλλοι αλλοδαποί ηλικίας 26 και 29 ετών, μέλη της εγκληματικής συμμορίας που συμμετείχαν στην δολοφονία, συνελήφθησαν τον Ιούλιο του 2013 στη Γλυφάδα, ενώ ένας ακόμη, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης με πολυετή εγκληματική δραστηριότητα στη χώρα μας συνελήφθη τον Απρίλιο του 2014 στην Αμμόχωστο της Κύπρου. 

Επιστροφή σε : ΝΕΑ